Η Τράπεζα των Κατασκευών με ΑΚΤΩΡ, ΤΕΡΝΑ, ΑΒΑΞ, ΙΝΤΡΑΚΑΤ και ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟ στο 3ο Συνέδριο Υποδομών-Μεταφορών

Μία εβδομάδα μένει μέχρι την έναρξη του 3ου Συνεδρίου Υποδομών-Μεταφορών που θα διεξαχθεί στις 19-20 Ιουνίου στο Μέγαρο Διεθνές Συνεδριακό Κέντρο Αθηνών. Ο φετινός τίτλος είναι “Επενδύοντας στο Μέλλον” και δεν επελέγη τυχαία καθώς, μετά από πολλά χρόνια κρίσης και εσωστρέφειας ήρθε η ώρα να δούμε τις αγκυλώσεις αλλά και τις δυνατότητες της χώρας μας και να επενδύσουμε για την επόμενη ημέρα για ένα βιώσιμο κλάδο των κατασκευών που θα επενδύσει στην εξωστρέφεια, στο σημαντικό know-how που έχει συσσωρευθεί και θα γίνει και πάλι στυλοβάτης της ελληνικής οικονομίας.

Το “βαρύ πυροβολικό” του φετινού μας συνεδρίου είναι η πρώτη συνεδρία της πρώτης ημέρας, όπου για πρώτη φορά θα έχουμε στο ίδιο πάνελ τους 5 μεγαλύτερους τεχνικους ομίλους της χώρας και οι εκπρόσωποι τους θα μας μιλήσουν για τα φλέγοντα θέματα του κλάδου, όπως οι μεγάλες εκπτώσεις, η έλλειψη έργων, η ανάγκη εξωστρέφειας, οι συγχωνεύσεις, τα δομικά προβλήματα του νόμου για τις δημόσιες συμβάσεις (4412/2016) αλλά και τις δυνατότητες των ελληνικών εταιρειών στην παγκοσμιοποιημένη αγορά.

Η φετινή “Τράπεζα των Κατασκευών” έχει τίτλο “Κατασκευάζοντας στην Ελλάδα, συνθήκες και ευκαιρίες”και για τα παραπάνω θέματα θα μας μιλήσουν: ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΑΚΤΩΡ, Αλέξανδρος Εξάρχου, το μέλος του Δ.Σ. της ΓΕΚ-ΤΕΡΝΑ, Γιώργος Περδικάρης, ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΑΒΑΞ, Κωνσταντίνος Μιτζάλης, ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΙΝΤΡΑΚΑΤ, Πέτρος Σουρέτης και ο Διευθυντής Έργων της Μυτιληναίος, Παναγιώτης Γαρδελίνος.

Θα συζητηθούν όλα τα τρέχοντα θέματα γύρω από τον κατασκευαστικό κλάδο και κάθε εταιρεία θα δώσει την δική της οπτική γωνία για την σημερινή κατάσταση, τις προοπτικές του κλάδου αλλά και τις ευκαιρίες που παρουσιάζονται.

Είναι τα δημόσια έργα αρκετά για να κρατήσουν ζωντανό ένα τόσο μεγάλο κλάδο και ποιος ο προγραμματισμός για τα επόμενα χρόνια; ποιες είναι οι προοπτικές της ιδιωτικής κατασκευής; το νομοθετικό πλαίσιο στους δημόσιους διαγωνισμούς σήμερα βοηθά τις κατασκευαστικές εταιρείες να ευημερήσουν ή τελικά λειτουργεί αντίστροφά για τα έργα και τον ίδιο τον κλάδο; η γραφειοκρατία μειώνεται ή αυξάνεται δημιουργώντας επιπλέον αναχώματα στην εκτέλεση των έργων. Αυτά και ακόμα περισσότερα θέματα θα τεθούν στην στρογγυλή Τράπεζα των Κατασκευών.

Παρέμβαση θα πραγματοποιήσει ο Πρόεδρος του ΣΤΕΑΤ, Γιώργος Συριανός, εκπροσωπώντας την κίνηση των τριών συνδέσμων του τεχνικού κλάδου ΣΑΤΕ, ΣΤΕΑΤ, ΣΕΓΜ. Το πάνελ θα συντονίσει ο Νίκος Καραγιάννης, δημοσιογράφος και ιδρυτής του ypodomes.com.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Κατασκευή ιστοσελίδων by GreatWay