Υποδομές και Smart Cities: Το μέλλον των κατασκευών

Αίθουσα "Banquet"

Ένα εντυπωσιακό πάνελ για το μέλλον των κατασκευών  για τις Έξυπνες  Πόλεις και Έξυπνες Τεχνολογίες. Για πρώτη φορά στην Ελλάδα, η επίσημη παρουσίαση του “Aspern Smart City Research”,  ενός από τα μεγαλύτερα κατασκευαστικά project της Ευρώπης, ενός νέου τμήματος της πόλης της Βιέννης που κατασκευάζεται εξαρχής ως Smart City.  Ομιλητής ο Oliver Juli, project manager του έργου. Πως μπορούμε να “μάθουμε” από το παράδειγμα της Βιέννης;

Οι καινοτομίες και οι έξυπνες τεχνολογίες που εισάγει στα νέα έργα η Αττικό Μετρό. Υπεραυτόματα τρένα χωρίς οδηγο, ΒΙΜ και ακόμα περισσότερα από τον ομιλητή, Πρόεδρο της Αττικό Μετρό, καθηγητή Γιάννη Μυλόπουλο.

Το Internet of Things είναι πραγματικότητα και στην κατασκευή. Θα μας μιλήσει η Μαριέλλα Τόμας, Γενική Διευθύντρια της Stanley Black & Decker. Η φουτουριστική παρουσίαση του Tool Connect της Black & Decker  όπου μέσω ενός app ο εργοταξιάρχης μπορεί να έχει τον απόλυτο έλεγχο του εργοταξίου του. Οι δυνατότητες που ανοίγονται στο χώρο της κατασκευής του αύριο και τι μπορεί να σημάνει στον έλεγχο της καθημερινής προόδου εργασιών.

Ο Δημήτρης Γκατσώνης, Γενικός Διευθυντής της Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου θα μας μιλήσει για τις έξυπνες καινοτομίες που έχουν εισαχθεί στη λειτουργία του άξονα. Νέες δυνατότητες μέσα από τον έξυπνο φωτισμό, τον έλεγχο του δρόμου και άλλα ενδιαφέροντα.

Στη συνέχεια του λόγο θα πάρει ο Costanzo Graffi επικεφαλής του τμήματος αυτοκινητόδρομων της AECOM για να μιλήσει για καινοτομίες και smart technologies και το πάνελ θα ολοκληρώσει ο Τάσος Μουρατίδης καθηγητής του ΑΠΘ που θα κινηθεί επίσης στον τομέα των έξυπνων τεχνολογιών σε αυτοκινητόδρομους.

Συντονίστρια: Όλγα Κλώντζα, Δημοσιογράφος στην εφημερίδα “Το Βήμα”

Κατασκευή ιστοσελίδων by GreatWay